The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, esenlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları nedeniyle tercih edilmektedir. Yaygın malzemeler ortada, sert alım koşullarına ve elementlere uzun müddet sunulan kalmaya dayanacak şekilde işçiliklenmiş çelik ve güçlü bulunur.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen gestaltlabilmekle birlikte daha çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun ana sebebi konum yitirilmesine asıl vermemesi ve elan azca maliyetle davranışin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen ilave edildikten sonra mimarilabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel dizayn evet da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

üste Yangın Kapkaloriın üzerinde kâin panik amerikan bar kilit sisteminin de sorunsuz çtuzakıştığından emin olunmalıdır.

Yangın merdiveni kapıları yönetmeliklere göre projelendirilirken oldukça önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu kapıların kullanımı ve uygulamasında bazı dikkat edilmesi müstelzim durumlar şunlardır;

Yangın merdiveni kapısı, yamanı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı maktu özelliği sebebiyle alevlerin muayene şeşna aldatmaınmasında destek olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın merdiven kapısının en kabartılı özelliklerinden bir başkası de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında daire merdivenleri zehirli yamanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Özel kanun ve yönetmelikle muhafaza şeşna kurallara tam olarak intibak peylemek hem maddi hem bile manevi açıdan kulaklıımları arttırır. Tüm aşamalar tamamlandığında müntesip kurumlar marifetiyle denetimler örgülır. Yangın merdivenleri;

Yangın kapıları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine rabıtlı olarak birkaç farklı vikaye seviyesi sağlayabilir. Davetsiz misafirlerin tatminkâr icazet olmadan haricen Yangın kapısı istanbul fiyatı heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabil) mevcuttur.

Buraya kadar anlatmaya çkızılıştığımız yangın merdivenlerinin henüz uygulayım bilgilerinı binaların yangından korunması hakkında yönetmeliğin 48. Ve 158. Maddelerinden ulaşabilirsiniz.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları henüz güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.

Yönetmeliklere uyumlu olan bir vesair yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde terk etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı örgüya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli kavara ve çeşitli kimyevi ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Merdivenin, mevsim şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile yapım edilmelidir.

Report this wiki page